Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در گذشته‌‎های نه‌چندان دور و دراز، عاقدها برای جاری کردن صیغۀ عقد، به خانه‌ها می‌رفتند و بزرگ‌ترها هم با چراغانی  سَرسَرای خانه، آب و جارو کردن حیاط و تدارک میوه و شیرینی برای مهمان‌ها، بزمی برپا می‌کردند و جوان‌ترها را سرِ خانه و زندگی‌شان می‌فرستادند. اما با کوچک شدن خانه‌ها و حیاط‌ها و تقسیم وظایف شهری، سفره‌های عقد و ریسه‌کشی‌های خانگی رنگ باختند و جایشان را به تالارهای پذیرایی و دفاتر ازدواج دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها لابه‌لای صفحات شهر، اتفاقات ریز و درشت عجیبی پیدا می‌شود. در چندماهی که گذشت، چندین و چند شُغل و صِنف با مشکلات جدی و عدیده‌ای مواجه شدند؛ مثل تالارهای عروسی. اما به‌تازگی برخی دفترخانه‌های ثبت ازدواج با استفاده از این فرصت، از ظرفیت‌های موجود سالن‌های عقدشان نهایت استفاده را می‌کنند و در شرایطی که به خاطر کرونا تالارهای پذیرایی تعطیل شده‌اند از فرصت کرونا استفاده کرده و از آب کره می‌گیرند! با این‌که شرایط و اوضاع کرونا در کشور، به‌طرز هولناکی مهیب است، اما بعضی از محضرهای ثبت ازدواج در یک فضای نسبتاً کوچک و مسقف، ضمن برگزاری خطبۀ عقد، سور و سات پذیرایی ده‌ها مهمان را هم فراهم می‌کنند!

مشخصاً برگزاری مراسم این‌چنینی، به‌خودی‌خود زیباست، اما در شرایطی که روزانه در کشور چندین‌هزار نفر به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند و چندصد نفر بر اثر این بیماری جان می‌بازند، برگزاری این مراسم آن هم با ده‌ها مهمان، بیشتر به بازی «رولت روسی» شباهت دارد!

در همین رابطه خبرنگار ایسنا به عنوان مراجعه کننده با چندین دفتر ثبت ازدواج در تهران تماس می‌گیرد تا ابعاد مختلف این موضوع را بیشتر روشن کند.

متصدی یکی از سالن‌های عقد تشریفاتی که چندین و چند شعبه در نقاط مختلف پایتخت دارد، در پاسخ به درخواست خبرنگار ایسنا در خصوص تشریح لیست قیمت‌ها و خدمات دفتر ثبت ازدواج خود در این روزهایی که تالارهای پذیرایی به‌خاطر محدودیت‌های کرونا تعطیل شده‌اند، می‌گوید:«ظرفیت هر کدام از سالن‌های ما به کاربری شما بستگی دارد؛ بسته به نوع عقد، عروسی، تعداد مهمان‌ها، فیلم‌برداری و عکس‌برداری، قیمت‌ها و ظرفیت‌ها متغیر می‌شود. اما به‌طور کلی، سالن‌ها بین ۵۰ تا ۶۰ نفر ظرفیت دارند. نوع قیمت‌ها هم با توجه به منویی که شما انتخاب می‌کنید، فرق می‌کند. ما همه‌نوع غذا را سرو می‌کنیم؛ حتی غذاهای دریایی! هرچیزی را هم که بخواهید، برایتان فراهم می‌کنیم؛ مثل آتش‌بازی، رقص نور، خواننده و همه و همه! هیچ محدودیتی هم نداریم!»

یکی دیگر از دفاتر ازدواج که در منطقه شهران واقع است، در شرایط کرونایی تا ۷۰ نفر مهمان می‌پذیرد. متصدی‌اش در این رابطه می‌گوید:«حالا اگر تعداد بیشتری هم مهمان داشته باشید، می‌توانید مراسم‌ را در تالارمان برگزار کنید!» مهلت حضور در این دفتر عقد با ظرفیت ۷۰ نفر، تنها و تنها یک‌ساعت است اما مهلت ماندن در تالار، می‌تواند بیشتر هم باشد!

در این دفتر ثبت ازدواج، روال کارها مثل سابق و روزهای قبل از کرونا است و همه چیز سر جای خودش قرار دارد؛ از فیلمبردار و عکاس گرفته تا عاقد و سالن‌کارها، و به تنها چیزی هم که گویا توجهی نمی‌شود، ویروسی‌‎ست‌ که ممکن است به‌صورت پنهانی و ناخوانده، خودش را بین مهمان‌ها دعوت کند.

دفتر ازدواج دیگری در منطقه بلوار مرزداران، از نرخ‌ها و شرایطش این‌طور صحبت می‌کند:«قیمت ورودی سالن عقد ما در روزهای شنبه تا چهارشنبه یک میلیون و هشتصد هزار تومان و در روزهای پنج‌شنبه و جمعه، دو میلیون و دویست هزار تومان است. دفتر ما دو سالن دارد، که یکی از آن‌ها سرپوشیده است و دیگری رو باز! موزیک زنده و انواع شام و پذیرایی هم داریم.»

البته در این میان هستند دفاتری که به پروتکل‌های تعریف‌شده با تعداد کمتری از میهمان پایبند باشند. یکی از همین دفاتر ثبت عقد که در قلهک واقع شده است، می‌گوید:«ظرفیت سالن عقد ما بین ۱۰ تا ۱۵ نفر است. بیشتر از این تعداد را هم می‌توانیم قبول کنیم اما در شرایط فعلی به‌هیچ‌وجه نه.»

چهار یا پنج دفتر دیگر در میدان تجریش، پونک، شهریار و شهرک غرب هم همین پاسخ را می‌دهند. اما یکی دیگر از سالن عقدها که در بلوار اندرزگوست، اظهار می‌کند که تعداد پذیرش و مهلت حضور مهمان‌ها را در این محدودیت‌ها کرونایی، تا حد ممکن پایین آورده، طوری که خطبۀ عقد هر عروس و داماد، در عرض یک‌ساعت و در حضور نهایتاً ۳۰ مهمان، خوانده می‌شود! این در حالی‌ست که اگر بنا بر پذیرایی مهمان‌ها در یکی از وعده‌های غذایی باشد، آن‌ها می‌تواند تا سه ساعت در سالن بمانند!

لازم به ذکر است دفترخانه‌های ثبت ازدواج، بدلیل ماهیت خود هرچند زیرمجموعۀ هیچ‌کدام از نهادهای وزارت صمت نیستند و تمام ارجاعات این مراکز به سازمان ثبت-که تحت نظر قوه قضائیه اداره ‌می‌شود- بازمی‌گردد ولی تمام خدمات صنف تالارهای پذیرایی و رستوران‌ها را می‌دهند.

حال پرسشی که در این‌جا مطرح می‌شود، این است ‌که در شرایطی که این بیماری مُهلک جان بسیاری از مردم کشورمان را می‌گیرد چگونه این دفاتر بدون محدودیت، با ساز و دُهل میزبان مرگ خاموش مراسم عقد جوانان می‌شوند!؟

علی مظفری رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق در این باره به ایسنا گفت: موضوع ازدواج موضوعی نیست که بتوان به طور کامل آن را تعطیل کرد و بدون قید و شرط آن را رها کرد. حضور در دفاتر ازدواج و طلاق در شرایط فعلی کووید ۱۹، به فرهنگ مردم باز می‌گردد، مردم باید در نظر داشته باشند که حضور در این دفاتر لطف در حق عردس و داماد نیست بلکه خیانتی بر آنها است، بنابراین بزرگترین کادو برای عروس و داماد این است که افراد از حضور در این مراسمات اجتناب کنند.

وی درباره نحوه فعالیت دفاتر ثبت ازدواج نیز اظهار کرد: مطابق با پروتکل‌های بهداشتی ابلاغی وزارت بهداشت به سازمان ثبت حداکثر تعداد مجاز برای حضور در دفاتر ازدواج و طلاق در شرایط فعلی، شش نفر (عروس، داماد و چهار نفر از بستگان) است اما برای حضور محدودیت ساعت وجود ندارد و همه روزه حتی در ایام تعطیل و روزهای اعیاد نیز این دفاتر باز هستند.

مظفری با بیان اینکه در این دفاتر پروتکل‌های بهداشتی نظیر رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و ضدعفونی کردن فضا در فواصل بین مراسمات باید رعایت و انجام شود، ادامه داد: نظارت بر تخلفات کلی دفاتر ازدواج و طلاق بر عهده سازمان ثبت است، همچنین از سوی کانون و بازرسی‌های وزارت بهداشت به صورت سرزده نیز نظارت انجام می‌شود و در مواردی نیز با شکایات و گزارش‌های مردمی، مسئولین سازمان این تخلفات را  بررسی و به دادسرای انتظامی ارسال کرده‌اند.

به گفته‌ی مظفری مردم می‌توانند در صورت مشاهده تخلفات دفاتر ثبت ازدواج و طلاق از طریق سامانه ثبت اسناد املاک کشور، واحد بازرسی و گزارش‌های مردمی مستقیما این تخلفات را گزارش دهند چراکه در شرایط فعلی پاندمی کووید ۱۹، بنابر دستور ریاست سازمان این شکایات به صورت فوری و بدون اتلاف وقت و اطاله اداری انجام می‌شود.

کد خبر 564294 برچسب‌ها ازدواج كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ازدواج كرونا در ايران تالارهای پذیرایی شرایط فعلی ازدواج و طلاق دفاتر ازدواج ثبت ازدواج دفاتر ثبت مهمان ها خانه ها سالن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۷۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جولان خسارت‌های سیل در محور‌های خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار امروز در برنامه زنده پرسمان شبکه خاوران گفت: طی دو سه سال اخیر، روز‌های بهاری متفاوتی را در خراسان جنوبی تجربه می‌کنیم و بارش‌های مناسبی هم امسال داشتیم.


عباس زاده با بیان اینکه این بارش‌ها برای خراسان جنوبی که چندین سال از خشکسالی رنج می‌برد، بسیار نوید بخش است، افزود: سال زراعی از مهر هر سال تا پایان شهریور سال آینده است که از ابتدای سال زراعی جاری، متوسط بارش استان ۱۰۱ و نیم میلی متر است که به دنبال همین بارش‌های اخیر (اسفندماه و فروردین ماه) حاصل شده است.


وی گفت: متوسط میزان بارش‌ها در مدت مشابه سال گذشته ۹۴.۷ دهم میلی متر بوده که امسال تا این لحظه حدود ۱۰ درصد افزایش بارندگی داشته ایم، اما هنوز به متوسط بارش‌ها در بلند مدت نرسیده ایم و باید به ۱۱۷.۶ دهم میلی متر برسیم.


معاون استاندار با بیان اینکه نسبت به دوره بلند مدت مشابه ۱۴ درصد کاهش بارندگی داریم، افزود: بیشترین بارش‌ها مربوط به حاجی آباد زیرکوه با ۶۷.۲ دهم میلیمتر بود که پیش بینی‌های هواشناسی و دو مرحله هشدار سطح نارنجی مبنی بر بارش شدید و سیلاب از قبل اطلاع رسانی شده بود.


عباس زاده با اشاره به حرف مردم در زیرکوه که چنین بارشی را در ۶۰ سال گذشته بی سابقه خوانده بودند، گفت: بارش شدید از ساعت ۱:۲۰ تا پنج صبح در زیرکوه، سیلاب را جاری کرد که البته با توجه به هشدار‌های هواشناسی برای پنج شهرستان، همه در آماده باش کامل بودیم و به محض اینکه تمرکز بارش‌ها در زیرکوه اتفاق افتاد، امکانات برای رفع مشکلات بسیج شد.


وی با بیان اینکه مهمترین خسارت سیل به محور‌های مواصلاتی بوده، گفت: حجم سیلاب بالا بود لذا برخی راه‌ها بسته شد البته پلیس راه و راهداری تا آخر شب همه‌ی محور‌ها را بازگشایی کردند، اما شانه‌ی جاده‌ها شسته شده و زیر آسفالت جاده‌ها خالی و ناایمن شده است و قطعاً ترمیم آن زمان بر است.


معاون استاندار از همراهی همه دستگاه‌ها با وجود فاصله زیاد زیرکوه تا مرکز استان قدردانی کرد و افزود: به درخواست فرماندار زیرکوه، جلسه مدیریت بحران در استان برگزار و امکانات و دستگاه‌ها برای کمک رسانی بسیج شدند.


عباس زاده با بیان اینکه یک اقدام و همکاری خوب در شرایط بحران را تجربه کردیم، گفت: معادن اطراف حاجی آباد، فرمانداری قاین، راهداری، بنیاد مسکن، هلال احمر، بسیج سازندگی، قرارگاه شهید ناصری و ارتش پای کار آمدند و تا ظهر عمده دغدغه‌ها رفع شده بود.


وی با ذکر اینکه روستا‌های در مسیر سیل بازدید شده، افزود: خسارت به واحد‌های مسکونی و محل‌های نگهداری دام‌ها و بخش کشاورزی در سطح روستا‌ها زیاد بود.


معاون استاندار گفت: تیم‌های ارزیاب از روز گذشته در محل حاضر شده اند و خسارت‌ها بعد از برآورد در روز‌های آینده جمع بندی و اعلام خواهند شد.


عباس زاده با اشاره به دغدغه بازماندگان کنکور در سیل زیرکوه، افزود: از ساعت ۵ صبح دغدغه حضور بموقع دانش آموزان در کنکور را داشتیم و تمهیداتی هم در این زمینه اندیشیده شد، اما تعدادی دانش آموز گرفتار سیلاب شده بودند، هلیکوپتر هم جوابگوی حجم دانش آموزان نبود و به زمان کنکور هم نمی‌رسیدیم.


وی با تأکید بر اینکه بلافاصه گزارش بازماندگان کنکور اطلاع رسانی شد، گفت: استاندار با رئیس سازمان سنجش صحبت کرد و اعلام شد که ظرف یکی دو هفته آینده آزمون مجدد برای بازماندگان کنکور برگزار خواهد شد و برگزاری مجدد آزمون کنکور در سطح ملی بی سابقه است و خوشحالیم که مشکل بازماندگان کنکور استان حل شد.


عباس زاده با بیان اینکه بر اساس گزارش‌های رسمی و رصد‌های علمی در کنار تغییر اقلیم، نوع بارش باران در کشور تغییر کرده و بارش‌ها مقطعی و سیلاب آسا شده است، گفت: در اکثر نقاط کشور ما شاهد این بارش‌ها هستیم، در سیستان و بلوچستان و یا ۱۵ استان جنوبی کشور سال گذشته این مهم اتفاق افتاده است.


وی افزود: خراسان جنوبی پهناور و حوزه آبریز استان وسیع است و برای مدیریت آن، نیاز به تدابیر ویژه دارد، البته سد‌ها و بند‌های خاکی و سازه‌های آبخیزداری برای مدیریت سیلاب و تأمین آب در حال انجام است.


عباس زاده با تأکید بر ضرورت بیمه شدن واحد‌های مسکونی و کارگاهی و مزارع کشاورزی، گفت: در همان ظهر روز حادثه سیلاب، مدیران بیمه کارآفرین که دو هزار بیمه گذار در شهر حاجی آباد دارند، در منطقه حضور پیدا کردند و مقرر شد امروز شنبه غرامت خسارت دیدگان را واریز کنند.

دیگر خبرها

  • بیمه البرز، حامی چهل و چهارمین دوره جام جهان پهلوان تختی
  • چرا پنج کنسرت در تهران لغو شد؟
  • وعده یک تهیه‌کننده برای از سرگیری کنسرت‌ها در خوزستان
  • «ایران‌ اکسپو» ۵ کنسرت تهران را لغو کرد
  • جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل + عکس
  • جولان خسارت‌های سیل در محور‌های خراسان جنوبی
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • پذیرایی خادم الشهدای هرمزگان از زائران در چایخانه حرم مطهر رضوی + تصاویر
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • (تصویر) عکس‌هایی از جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل